Izaberite stranicu
Bijela 032

13. септембар 2009 - Полагање Ризе Пресвете Богородице - Бијела - ГАЛЕРИЈА

БИЈЕЛА, 13. септембар 2009. – Црква полагање Ризе Пресвете Богородице у Бијелој прославила је у недељу, 13. септембра своју јесењу црквену славу.

Светом Литургијом началствовао је протојереј-ставрофор Видо Вуковић, парох у Бедфорду, Велика Британије, клирик Епархије Британско-скандинавске, иначе Бијељанин, уз саслужење надлежног пароха бијељско-крушевичког протојереја Предрага Видаковића и јереја Гојка Мрачевића, пароха јошичког.

Светој Литургији присуствовао је велики број вјерника. Након Свете Литургије уприличена је Литија кроз засеок Вала, гдје су домаћини припремили пригодно послужење за све учеснике Литије.

На Св. Литургији молитвено учешће узео је Црквени хор “Рождество” из Бијеле. По завршетку Св. Литургије, пригодном бесједом присутном народу, обратио се прота Видо Вуковић, говорећи о данашњем празнику и о томе како се некад прослављао овај дан у Бијелој.

У црквеној порти за све присутне приређена је трпеза љубави.

Протојереј Предраг Видаковић на крају се захвалио свима присутнима који су допринијели да се на овако свечан начин прослави празник Полагање Појаса Пресвете Богородице.

Н.В.

Pin It on Pinterest

Share This