Select Page

435px-Arch_Daniel_Byantoro_of_IndonesiaМОСКВА, 11. септембар 2009. – У Русији је веома познат архимандрит Данило (Бајанторо), истакнути савремени православни мисионар, чијим напорима су последњих година никле православне парохије у најкрупнијој, по броју становништва, муслиманској земљи свијета – Индонезији. Индонезијска православна мисија улази у састав Руске заграничне цркве, уједињене са Московском патријаршијом.

Данас је финансијски положај Индонезијске мисије веома сложен. Зато је на молбу оца Данила, старањем Православног мисионарског друштва преподобног Серапиона Кожејезерског, почело прикупљање прилога за изградњу првог православног храма на Папуи, који ће бити посвећен светом Атанасију Великом.

Острво Папуа се дијели на два дијела, од којих је један дио независна држава Папуа Нова Гвинеја, а други индонезијска провинција Папуа. У последњој, Индонезијска мисија има своју парохију, на челу са архимандритом Данилом. У тој парохији ради отац Атанасије Музенди, који је приложио своје имање за подизање храма, и тренутно се прикупља новац за изградњу.

http://www.pravoslavie.ru/news/31889.htm

Pin It on Pinterest

Share This