Select Page

Звучни запис

Звучни запис

05.Септембар 2009.г. - Црква Св.Ђорђа у Подгорици  - 40 година службе проте Милуна Фемића - ГАЛЕРИЈА

ГАЛЕРИЈА

ЦЕТИЊЕ, 05. септембра 2009.г. (Светигора прес) – Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас са свештенством Свету службу Божију у цркви Светог Ђорђа под Горицом у Подгорици.

Овим литургијским сабрањем обиљежено је четрдесет година свештеничке службе протојереја-ставрофора Милуна Фемића, архијерејског намјесника подгоричко-даниловградског и колашинског.

«Кад је ударен пастир и стадо се разбјежало, било је оних који су остали вјерни до смрти, и било је свештеника који су остали вјерни мисли која је у Исусу Христу», рекао је Владика Амфилохије у архипастирској бесједи. «Нека би Бог укријепио нашег оца Милуна да још четрдесет година служи Господу, а после како Бог хоће и како буде Његова воља. Господ нека му подари здравља, крепости и мудрости да и убудуће на свој начин буде свједок мисли Господње», рекао је он.

У знак поштовања и љубави према свом архијерејском намјеснику, подгорички свештеници су оцу Милуну подарили крст који му је уручио Митрополит Амфилохије.

Обраћајући се сабранима на литургији, отац Милун је говорио о својим четрдесетогодишњим свештеничким искуствима. Он је заблагодарио Господу што је услишио Митрополитове молитве и молитве праведника да дође вријеме да се слободно улази у храмове и да више нико не гледа ко је дошао у храм Божји и не броји колико их је дошло.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This