Izaberite stranicu

Marto-Marijina_obiteljМОСКВА, 4. септембар 2009. –  При Марто-Маријинској обитељи у Москви, отвара се клиничко-рехабилитациони центар „Милосрђе“ за дјецу обољелу од церебралне парализе, саопштава Интерфакс-Религија.

„Одабрали смо баш тај правац, јер он одговара духу обитељи“, саопштио је новинарима главни доктор медицинског центра Андреј Новиков.

По његовим ријечима, Центар није комерцијални, него је створен ради развоја традиције коју је утемељила Јелисавета Фјодоровна Романова – оснивачица Марто-Маријинске обитељи.

Медицински центар ће се налазити у историјском здању, гдје се до револуције налазила амбуланта. Планирано је да се у току једног сата може примити 25 -30 дјеце са дјечјом церебралном парализом.

„Овдје се може обратити сваки пацијент, који је болестан од церебралне парализе или који има синдроме те болести“, казао је А. Новиков.

Вице-предсједник фонда Андреја Првозваног Владимир Бушујев је истакао да Марто-Маријинска обитељ треба да буде сверуски центар милосрђа.

„Уникатно искуство програма је у томе што он укључјуе у себе и пројекте обнове Марто-Маријинске обитељи и овјековјечује успомене на Јелисавету Фјодоровну и чува традицију милосрђа“, саопштава он.

http://www.blagovest-info.ru/index.php?ss=2&s=3&id=29472

Pin It on Pinterest

Share This