Select Page

07. август 2009. Св. Литургија - Ћелија Добрска - ГАЛЕРИЈА

07. август 2009. Св. Литургија - Ћелија Добрска - ГАЛЕРИЈА

Звучни запис

Звучни запис

ЦЕТИЊЕ, 07. августа (Светигора прес) – Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас уз саслужење презвитера Љубомира М. Јовановића,  ђакона Игора Балабана и сабраног народа Божјег Свету Службу Божију у Манастиру Ћелија Добрска код Цетиња.

У току Литургије Владика је пререзао славски колач, поводом имендана Игуманије Манастира Мати Олимпијаде и сестре Христине.

«Нека је благословен празник небеских покровитељки наших Мати Олимпијаде и Сестре Христине, Света Преподобна Олимпијада и Света Великомученица Христина, која је је као јагањац клицала Господу: Тебе, Господе мој, љубим, и Тебе иштући страдам, приносећи се Теби на жртву», казао је Владика у архипастирској бесједи.

«Преподобна Олимпијада, сестра великог просветитеља Цркве Божије Василија, такође је сав свој живот принијела Господу на дар. Није искала покоја, него се непрекидно трудила да свим својим срцем, умом и душом угоди Господу и да постане сасуд Божије благодати. Као што је и постала служећи Господу и својима ближњима. И једна и друга, свака на свој начин, биле су слушкиње Христове. Зато спадају међу оне премудре дјевојке које су запалиле свјетиљке своје. Благодаћу Духа Светога оне су постале оно што су постале – угоднице Божије», рекао је Митрополит Амфилохије.

Pin It on Pinterest

Share This