Izaberite stranicu

poster 2009 za sajt (Custom)ЦЕТИЊЕ, 3. август 2009. (Светигорапрес) – У организацији Митрополије Црногорско-приморске, сјутра у уторак, 4. августа 2009. у Цетињском манастиру, биће одржан десети по реду, јубиларни, православни дјечији сабор Црне Горе, ове године под слоганом “ХРИСТОС ВАСКРСЕ! РАДОСТ ДОНЕСЕ!”.

На Сабору ће учешћа узети преко пет стотина дјеце, полазника вјеронауке при парохијским храмовима и манастирима из цијеле Црне Горе.

Након Свете архијерејске Литургије са почетком у 9 часова, коју ће служити Високопреосвећени Архиепископ цетињски Митрополит Црногорско-приморски Г. Амфилохије, услиједиће богат програм у извођењу дјеце учесника Сабора.

Са благословом Митрополита Амфилохија већ десет година, са великим одзивом, дјеца се окупљају у Цетињском манастиру и на гувну испред њега, показујући кроз пјесму, игру, игроказе и квизове, своје знање стечено на школама вјеронауке широм Црне Горе.

Митрополија Црногорско-приморска и ове године упућује позив свим заинтересованим родитељима и малишанима да се укључе у живот својих парохија, редовно похађајући богослужења и школе вјеронауке у храмовима, како би, кроз стицање искуства и знања о својој вјери, оплеменили своје биће духовношћу, те тако израсли у просвећене и одговорне људе, како и доличи истинским Хришћанима.

О.Ј./И.Б.

Pin It on Pinterest

Share This