Izaberite stranicu

СЕВАСТОПОЉ, 2. август 2009. г. На наредбу украјинских власти авион Патријарха московског и све Русије Кирила, који се налази у Севастопољу лети за Кијев, умјесто у западноукрајински град Ровно.
„Власти су казале да је у питању безбједносни мотив. Из руководства администрације Виктора Јушченка саопштено нам је да је ради обезбјеђeња безбједности неопходно измијенити маршруту пастирске посјете Свјатјејшег Патријаха.“, саопштио је новинару Интерфакс-Религија предсједник Одјела спољних цреквених веза Московске патријаршије Архиепископ волоколамски Иларион.
„Ми не знамо ко у Ровном спрема бико какве провокације и да ли их уопште припремају расколници или неке друге политичке групе“, додао је сабесједник агенције.
Он је такође казао да су за вријеме припрема посјете украјинске власти предлагале Патријарху да избјегне посјету том граду, али Патријарх је замолио да се обезбиједи могућност његовог боравка тамо. „Међутим, данас су нас извијестили да је немогуће летјети за Ровно и авион ће се спустити у Кијев“, казао је Архиепископ Иларион.
Он је изразио жаљење због тога што се Патријарх није могао стрести са својом паством. „Његова Светост је веома желио да посјети Ровно и нада се та ће се та жеља остварити“, казао је Архиепископ Иларион.

http://www.blagovest-info.ru/index.php?ss=2&s=3&id=28866

Pin It on Pinterest

Share This