Izaberite stranicu

22.Фебруар 2009.г. - Освећење цркве Св.Симеона Мироточивог - Врела Мандића

22.Фебруар 2009.г. - Освећење цркве Св.Симеона Мироточивог - Врела Мандића - ГАЛЕРИЈА

22.02.2009. Бесједа АЕМ Амфилохија у Мандићима (Врела) код Главе ЗетеЦЕТИЊЕ, 22. Фебруара 2009.г. – Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-приморски Господин Амфилохије освештао је јутрос обновљену цркву Светог Симеона Мироточивог у Мандићима (Врела) код Главе Зете и у њој служио Свету Службу Божију.

Након освећења храма, Владика је у току Литургије бесједио о значају храмова Божјих и о томе да је човјек најсавршенији храм Божји. «Данашњим даном, када нас Црква подсјећа на Страшни суд, подсјећа нас да јесте Бог милостив. Али је Бог и судија људских дјела и људских недјела», рекао је он.

«И зато, не треба се само уздати у милост Божју, него треба бити свјестан да је Бог праведан и бити одговоран пред Божјом правдом која држи земљу и градове и која ће на крају измјерити све – људска дјела и људска недјела. Тада ће изаћи све на видјело, и тајно што је сакривено и јавно. И тек онда ће се пројавити истинска правда Божја и мјера свега људског понашања и живљења овдје на земљи», казао је Митрополит Амфилохије.

«Тако нас Црква васпитава, учи нас Црква, открива нам на првом мјесту милостивост Божју, открива нам дубљи смисао нашега живљења, указује нам да је човјек биће бесмртно, вјечно и непролазно, али нам открива и нашу одговорност према Богу, према творевини Божјој и према ближњима својима. Та одговорност ће се показати на Страшном Суду Божјем, као коначној мјери свега што се догађало у крлетци времена и простора, у историји свијета и човјека», закључио је Митрополит Амфилохије.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This