Select Page

Московски Сретењски манастир учврстио је своје молитвене везе са манастиром Црна река у Епархији рашко-призренској Српске православне цркве. Икона и део моштију Светог преподобног Петра Коришког, даровани су руском народу по благослову Архиепископа и Митрополита рашко-призренског г. Теодосија, а руком високопреподобног архимандрита Андреја, црноречког игумана.

Икона и честица моштију израз су благодарности Епархије рашко-призренске за дугогодишње пријатељство Сретењског манастира, као и за помоћ у прикупљању значајних средстава за обнову Богословије Светих Кирила и Методија у Призрену.

Црноречки игуман, архимандрит Андреј топлим речима обратио се игуману Јовану, братији и верном народу и казао, да „ми, као народ који живи на Косову и Метохији, много смо патили и патимо, али у свом страдању никада нећемо заборавити молитвену и материјалну подршку руског народа и Руске цркве, а посебно Сретењског манастира“.

„Нашој Цркви, Епархији, народу и посебно Призренској богословији, у којој сам тада био проректор, Сретењски манастир и Руска црква су много помогли, па смо сматрали својом обавезом и дугом, да вам дарујемо нешто што сматрамо најдрагоценијим за нас у том тренутку. То су, пре свега, наше молитве, јер се увек молимо за Руску цркву и за руски народ, као и мошти Светог Петра Коришког Чудотворца“, рекао је о. Андреј.

Слово архимандрита Андреја, по завршетку Свете литургије, у целости можете прочитати на интернет страници Сретењског манастира.

Извор: Радио Слово љубве

Фото: Анатолий Горяинов

Pin It on Pinterest

Share This