Select Page

Квар на инсталацијама је узрок пожара у Цркви Свете Петке у Будви и нема веће материјалне штете, објавио је портал РТВ Будва, позивајући се на протојереја Анђелка Боричића, старјешину Цркве Свете Петке.

Јучерашњи пожар у унутрашњости светиње избио је у поподневним сатима, а пријавила га је госпођа из оближњег парка када је примјетила да излази дим кроз закључани објекат.

„На позив грађана да гори Црква Свете Петке припадници Службе заштите и спашавања изашли су на лице мјеста са три возила и 12 ватрогасаца. Доласком на терен затекли су закључан објекат из којег се ширио дим и брзом интервенцијом пожар је локализован“, казао је за портал РТВ Будва, Драган Божовић, начелник Службе заштите и спашавња Будва.

Узрок пожара су дотрајале инсталације, а материјална штета је минимална.

„Дотрајале инсталације на једној поквареној јединици климе су се запалиле услијед чега је стардала та клима и још један дрвени ормар који је иначе био празан. Црква је скроз празна изнутра због радова на обнови, тако да нисмо имали апсолутно никакве штете“, казао је протојереј Анђелко Боричић.

На терену су били припадници криминалистичке и полиције за имовнске деликте.

„Сачињен је записник, ја сам дао изјаву и апсолутно се искључује било каква могућност људског фактора приликом избиљања пожара зато што је црква била затворена и немогуће је тамо било шта принијети. У питању је олтарски дио који је одвојен од осталог дијела цркве. Десило се квар на инсталацијама које ионако треба да се мијењају у скорије вријеме“, казао је отац Анђелко Боричић, који је је искористио прилику да се још једном захвали припадницима Службе заштите и спашавања на брзој реакцији, као и службеницима ОБ Будва на ефикасности.

Ј.М.

Извор/фото: портал РТВ Будва,

Pin It on Pinterest

Share This