Select Page

У Одељењу за спољне црквене односе Московске патријаршије, 20. јуна 2024. године, одржан је састанак Митрополита волоколамског Антонија са Његовим преосвештенством Епископом ремезијанским г. Стефаном, викаром Патријарха српског и старешином Подворја у Москви.

Састанку су присуствовали и саветник Патријарха московског и све Русије протојереј Николај Балашов, заменик председавајућег протојереј Игор Јакимчук и секретар Подворја Српске православне цркве у Москви архимандрит Александар (Котов).

Епископ ремезијански г. Стефан уручио је председнику Одељења за спољне црквене односе указ Његове светости Патријарха српског г. Порфирија о постављењу за старешину Подворја Српске православне цркве у Москви.

Митрополит волоколамски Антоније срдачно је дочекао Епископа Стефана, пожелевши помоћ Божију у важној служби која је пред њим, у циљу јачања веза љубави и братства између Руске и Српске православне цркве. У наставку дугог и срдачног разговора дотакнута су различита питања односа двеју Цркава, перспективе њиховог даљег развоја, као и друге теме од заједничког интереса.

Извор: Патриархия.ру

Pin It on Pinterest

Share This