Select Page

Високопреподобни архимандрит Нектарије, главни секретар Светог архијерејског синода и старешина Цркве Светог апостола Марка, служио је 11. јуна 2024. године парастос краљу Александру и краљици Драгој Обреновић, пострадалим у преврату на тај дан 1903. године.

Молитвеном чину у крипти Маркове цркве, где је сахрањен последњи српски владар из династије Обреновића, присуствовали су г. Зоран Антић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања; потпуковник Предраг Пухача и мајор Пантелија Божић, као и представници Краљевског рода Обреновића: принц Предраг Обреновић Јаковљевић, Стеван Лазаревић и Мирослав Вулић.

На исти дан 1868. године у атентату је пострадао и кнез Михајло Обреновић, син кнеза Милоша и кнегиње Љубице. Тим поводом, парастосу једном од најзначајнијих српских владара у Саборној цркви у Београду присуствовали су министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања г. Немања Старовић, представници Министарства одбране и Војске Србије, као и удружења за неговање традиција и борачке организације.

Извор: СПЦ

Pin It on Pinterest

Share This