Izaberite stranicu
На празник Успења Пресвете Богородице,  28. Августа 2023. године, прослављена је храмовна слава налог приморског мјеста Костањице, поред Мориња.
Светом литургијом началствовао је протојереј Небојша Вуловић,  парох јошички, уз саслужење протојереја Шпира Живковића,  пароха морињског и јереја Драгомира Видаковића, пароха другог бијељског.
Величанству ове по свему предивне службе, допринијело је појање хора Светог Василија Острошког из Кумбора, који традиционално већ 25 година поје Свету литургију у овом храму.
Након Свете Литургије, уследила је литија око храма и освећени славски дарови.
Вјернима се обратио отац Небојши, говорећи о данашњем дану. У својој бесједи отац Небојша је рекао: “И када нам је тешко, свако од нас се прво сјети своје мајке. А Господ Христос је у најтежем тренутку, када је висио на дрвету Крста, мислио о својој мајци,  мислио је коме да је остави и како да је збрине.”
Он се захвалио хору из Кумбора који толико година долази и  чини нашу славу величанственом. “Још кад сам био младић, као дијете овог храма и овог мјеста, сестра Маријела је прихватила позив и са новооснованим хором дошла да заједно  пијемо литургију. И како тада, тако и сада. И нека их Бог поживи и сачува у слози и здрављу, као и све вас драги поклоници овог храма” закључио је отац Небојша.
Јовица Вукасовић
Фото: Марија Видаковић и Обрад Вуловић

Pin It on Pinterest

Share This