Select Page

Његова светост Патријарх српски г. Порфирије разговарао је данас, 9. јуна 2023. године, у седишту Надбискупије у Бечу са Узоритим Надбискупом бечким и кардиналом г. Кристофом Шенборном.

У више него срдачном и пријатељском разговору, Патријарх Порфирије је исказао, у своје и име Светог архијерејског синода Српске православне цркве, велику захвалност кардиналу Шенборну за све што чини за добро Српске православне цркве и њеног верног народа у Аустрији. Патријарх је подсетио да се залагањем и љубављу кардинала Шенборна постигао завидни ниво међуцрквене и међуверске сарадње у Бечу и читавој Аустрији. Његова светост је посебно истакао несвакидашњи братски подвиг и дар Надбискупа бечког којим је Српска православна црква у Бечу постала богатија за још два велелепна храма чиме је црквени живот све бројније српске заједнице у аустријској престоници увелико олакшан.

– Радује нас данашњи сусрет са великим пријатељем српског народа, кардиналом Кристофом Шенборном. У данима искушења за цео свет, више него икад смо позвани да сведочимо вредности које се темеље на Јеванђељу Христовом, које мора остати основа идентитета не само Србије и Аустрије већ и целе Европе како је то било вековима уназад – поручио је Патријарх Порфирије у изјави за Информативну службу Српске православне цркве.

У пратњи Патријарха српског били су преосвећена господа епископи аустријско-швајцарски Андреј и липљански Алексеј и директор Патријаршијске управне канцеларије архимандрит Данило.

Извор. СПЦ

Pin It on Pinterest

Share This