Select Page

У Доњој Горици, подгоричком приградском насељу, на гробљу поред храма Светих мученика Кирика и Јулите Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије служио је данас опело новопрестављеном слуги Божијем Радомиру Ђуровом Бољевићу.

„Данас, на свеопште задушнице, уочи Тројичиндана, када цијела православна васељена узноси молитве Богу за покој душа раније преминулих, Бог је тако устројио, а у томе је и велики знак милости Божије, да испраћамо са овим погребним исходним пјесмама и молитвама нашега брата Радомира. Нека га Господ упокоји са свима светима у Царству небескоме јер је као човјек у овоме животу, иако је његов животни пут био доста трновит, одржао доброту и честитост и све друге хришћанске врлине“, рекао је Владика Јоаникије.

„Нека га Господ загрли и обаспе својом милошћу, заједно са његовим прецима и са свима који су Богу угодили. Породици нека Бог да утјеху. У овај свети дан Педесетнице, када Господ излива благодат Светога Духа на Цркву своју, на цијелу творевину, на живе и на мртве нека би Господ испунио том силом срца његове породице и најближих, свих оних који су ожалошћени његовим одласком, да издрже са надом и са вјером“, кзао је Митрополит Јоаникије.

Од покојног Радомира Бољевића кратким бесједама су се опростили и протојереј Предраг Шћепановић, архијерејски намјесник подгоричко-даниловградски и његов син јеромонах Климент Бољевић из манастира Прасквице.

Радосав Рајо Војиновић

Pin It on Pinterest

Share This