Select Page

Његова светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 29. маја 2023. године у Патријаршијском двору у Београду просветну делегацију Исламске Републике Иранa.

Патријарх Порфирије је изразио добродошлицу гостима из Ирана и изразио задовољство што ће чланови делегације узети учешће у раду конференције која ће под називом „Религија и савремени свет“ 30. маја 2023. године бити одржана на Православном богословском факултету у Београду.

У срдачном разговору саговорници су истакли потребу јачања међуверског дијалога, као и размене искустава у вези са новим изазовима са којима се сусреће сваки верујући човек у данашње време.

Пријему су присуствовали др Мухамед Махди Иманипур, генерални директор Организације за исламску културу и комуникације; др Хамид Парсанија са Универзитет Бакерул-улум; др Хасан Резаи, шеф истраживачког института Универзитета Џаме’е ел-Мустафа; др Сејед Мофид Хусеини Кухсари, директор Центра за међународне односе и послове Исламског теолошког универзитета у Кому; гђа Захра Рашид Бејги, шеф Одељења за православно хришћанство Центра за верски дијалог Организације за исламску културу и комуникације; Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, шеф Кабинета Патријарха српског; архимандрит Нектарије, главни секретар Светог архијерејског синода; гђа Оливера Јовановић из Информативне службе Српске Православне Цркве.

Извор: СПЦ

Pin It on Pinterest

Share This