Select Page

Празник Светог свештеномученика Риста Косијеревског, слава Православног братства „Свети Ристо Косијеревски“, свечано и молитвено је прослављен у манастиру Косијерево, поред светитељевих моштију.

Свету литургију данас, 27. маја 2023. године, служили су игуман манастира архимандрит Арсеније Самарџић, протојереј-ставрофор Петар Крговић, парох граховски, протојереј Миливоје Јововић, парох жабљачки, и јерођакон Андреј Миљанић, сабрат манастира. Молитвено су учествовали протојереј Раденко Копривица, парох бањански и опутнорудински, протојереј Радмило Чизмовић, парох пјешивачки, сестринство манастира Преображења Господњег на Сомини, на челу са игуманијом мати Синклитикијом, чланови братства и вјерни народ из Бањана, Билеће, Требиња и Никшића, као и чланови породице блаженог спомена протођакона Владимира Јарамаза, који је службовао при Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици.

Гости на овогодишњој прослави Свештеномученика Риста Косијеревског, били су предсједник општине Никшић г. Марко Ковачевић, народни посланик г. Момо Копривица и представници православних братстава из Црне Горе.

По завршетку Свете службе Божије, у спомен Светог свештеномученика Риста Косијеревског, протојереј Радмило Чизмовић освештао је у манастирској трпезарији славске приносе и пререзао славски колач.

Игуман манастира Косијерево архимандрит Арсеније је поздравио сабране и захвалио се Православном братству Светог Свештеномученика Риста на њиховом труду у претходном периоду и пожелио им да и убудуће раде на корист своје Цркве и народа.

У име Братства, предсједник Павле Марковић поздравио је све присутне и уручио захвалнице истакнутим поједицима који су у претходној години помогли његов рад. Овом приликом су награђени и највреднији чланови Братства, међу којима Ана Вујовић, Павле Деретић и секретар Василије Јововић.

Православно братство Светог Риста Косијеревског поклонило је напрсни крст игуману о. Арсенију у знак захвалност за сву љубав и подршку коју им даје.

Свети свештеномучениче Ристо Косијеревски моли Бога за нас!

Василије Јововић,
секретар Православног Братства „Свети свештеномученик Ристо Косијеревски“

Pin It on Pinterest

Share This