Select Page

У цркви Светог Николе у Приштини, уз служење литургије којој су присуствовали расељени Срби који су град морали да напусте 1999. године, али и Срби из околних места, обележена је данас храмовна слава.
Литургију је уз саслужење свештеника Епархије рашко-призренске служио игуман манастира Свети Архангели архимандрит Михајло.

Архимандрит Михајло је у беседи поручио да, иако је мали број православних Срба остао у Приштини, ипак је довољан да он буде српско место.

„Као што се обнављамо ми људи када паднемо у грех и искушења, уз помоћ Божију за спасење наше, Бог нам да снаге. Тако је и овај храм био уништен и спаљен и мислило смо да никада неће бити живота у њему, али сведоци смо да га има, и да докле год и колико нас овде има, иако је мали број људи, православних Срба, који живе у овом граду, ипак је довољан број да буде српски град и место, и да ово буде место где се наше сестре и браћа окупљаљу да славе Господа, да се служи литургија“, казао је архимандрит Михајло.

Он је додао да смо сведоци времена у којем живимо, и да оно што се дешава у свету утиче на све.

„Можемо ми да се чувамо, да бежимо или да седимо са стране, али сведоци смо свих страдања и свих мука. У овом времену, браћо и сестре, морамо да покажемо јесмо ли хришћани, јесмо ли на путу господњем или неком другом путу, према странпутици“, додао је архимандрит Михајло.

Извор: Косово онлајн

Pin It on Pinterest

Share This