Select Page

Усљед пораста етничких тензија на Косову и Метохији све су чешће и крађе у мјешовитим срединама, упозорено је данас из Манастира Високи Дечани.

– Разбојничка банда опљачкала је локалну пошту и Дом културе које користе локални Срби. Из поште је украдено више од 1.000 евра. Крађа је пријављена косовској полицији – наведено је на Твитер профилу Манастира.

Из Манастира су нагласили да су у посљедње вријеме у етнички мјешовитој општини Грачаница све учесталије пљачке, посебно приватних кућа.

Из Манастира подсјећају да су се у марту, у селу Батусе код Косова Поља, на мети лопова нашле двије српске куће и једна у Лапљем Селу.

– У селу Батусе је проваљена и опљачкана кућа Драгише Мирића, бившег посланика у скупштини у Приштини. Непозната лица провалила су и опљачкала кућу породице Митра Максимовића у Сувом Долу код Липљана – наведено је у објави.

Из Високих Дечана подсјећају да је у марту и пети пут проваљено у кућу словенске породице у Лепини, код Липљана.

– До сада починиоци ниједне од ових крађа нису приведени правди. Српски медији извештавају да расте осећај несигурности, као и о неуспеху косовске полиције да заштити грађане – наводи се у објави.

Извор: РТРС

Pin It on Pinterest

Share This