Select Page

Директор „Борбе“ Андрија Јоргић овогодишњи је добитник награде „Слово љубве“ коју додељује Kултурни центар Kрушевац за рад и посвећеност ширењу културе и уметности. Новчани износ поменуте награде, Јоргић је поклонио за обнову храма Светог Саве у Kосовској Митровици.

– Свака светиња која се обнавља на Kосову и Метохији од великог је значаја за опстанак нашег српског народа. Ово је само један мој скроман допринос обнови Цркви Свети Сава која је страдала током погрома 2004. као и пароху Ненаду Стојановићу који се заједно са својом породицом несебично труди и ради на уређењу овог храма, истакао је Јоргић.

Током мартовског прогона судбину више од 35 уништених и оскрнављених цркава и манастира, доживео је и Храм Светог Саве. Запаљени су звоници, и парохијски дом, а ватра је уништила и мермерни под и иконостас.

Помоћ у виду прикупљања новчаних средстава за обнову Храма Светог Саве, а уз благослов Патријарха Порфирија, „Борба“ је организовала и на дан прославе обележавања 101 године постојања. Том приликом „Борбино“ признање „за најборбенијег“ које традиционално додељује сваке године уручено је управо оцу Ненаду Стојановићу.

Извор: РТ Грачаница 

Фото: РТ Грачаница 

Pin It on Pinterest

Share This