Select Page

Братству  манастира Драганац јуче, 4. априла, уручена је Златна плакета за најплеменитији колективни подвиг, преноси ТВ Храм.

Манифестацији „Најплеменитији подвиг године“, коју традиционално, по шестдесети пут, организују „Вечерње новости“, присуствовао је Његово преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион.

Догађај је уприличен у Скупштини града Београда уз присуство бројних званица из културног и јавног живота. Златну плакету братство манастира Драганац добило је за враћање просветитељске улоге манастиру и духовном сједињавању 30.000 Срба Косовског Поморавља.

Награду у име братства је примио архимандрит Јустин, игуман манастира Драганац.

Братство манастира Драганац је ову лијепу вијест објавио на својој Фејсбук страници:

„Манастир Драганац добитник је златне плакете 60. јубиларног ”Најплеминитијег подвига године” Вечерњих Новости из Београда. По одлуци жирија, којим је председавао академик Матија Бећковић, братство манастира Драганац награђено је за колективни подвиг за обнову просветитељске улоге и као духовно седиште 30000 Срба Косовског Поморавља.

Посебно смо поносни на сву децу која манастир Драганац осећају као свој дом, а златног представника деца Косова и Метохије добила су у Павлини Радовановић девојчици из Ораховца која својим анђелским гласом вида ране нашем народу.

Захваљујемо се Господу који умире да би нас васкрсавао сваки дан, драгим владикама рашко-призренском г. Теодосију и новобрдском г. Илариону за очинску бригу, трпљење и духовно вођење, свештенству и монаштву СПЦ за пример којим се учимо и водимо, и напослетку верном народу са којим делимо хлеб, муку, радост и преукус вечнога живота.

Недостојни, ваши у Христу,

Игуман и братство манастира Драганац.“

Pin It on Pinterest

Share This