Izaberite stranicu

Њихова преосвештенства Епископи канадски г. Митрофан и буеносајрески и јужно-централноамерички г. Кирило стигли су 18. марта 2023. године у парохију Светог архиђакона Стефана у Отави.

Епископи су присуствовали вечерњем богослужењу којим је началствовао парох отавски протонамесник Александар Гујаничић. Сутрадан, у недељу 19. марта 2023. године, Епископ Митрофан је началствовао Светом архијерејском литургијом. Саслуживали су Епископ Кирило, протонамесник Александар Гујаничић и ђакон Василије из Руске православе цркве уз пратњу хора цркве Светог архиђакона Стефана на челу са диригентом Илијом Дубелстеном. Са многобројним народом који је дошао да свечано дочека своје архијереје, евхаристијском сабрању је присуствовао и амбасадор Републике Србије г. Дејан Ралевић.

Након Свете литургије за све присутне уприличен је свечани донаторски ручак у сали Српског парохијског центра током којег се присутнима обратио Епископ Кирило, описавши детаљно ситацију у Епархији буеносајреској и јужно-централноамеричкој, посебно нагласивши изградњу храмова и мисију коју Црква врши у Јужној и Централној Америци. Том приликом, Епископ Митрофан је уручио орден Светог Саве другог степена г. Глигорију Милановићу за несебичну помоћ парохији Светог архиђакона Стефана у Отави и светосавској Цркви.

Извор: Епархија канадска

Pin It on Pinterest

Share This