Select Page

У понедељак 27. фебруара 2023. године је у манастиру Рођења Светог Јована Крститеља у Јасеновцу одржана сједница Управног одбора Музеја жтрава геноцида којoм је предсједавао Његово преосвештенство Епископ пакрачко-славонски г. Јован. Управни одбор размотрио је најважније теме у вези са правцима стратешког развоја Музеја, као и план активности у наредном вишегодишњем периоду.

Ово је први пут, почев од 1992. године када је основан Музеј, да је сједница Управног одбора одржана на локацији највећег губилишта Срба у Другом свјетском рату што овом догађају даје посебан значај и симболику. Чланови Управног одбора проф. др Јелена Ердељан, др Радован Пилиповић, као и директор Музеја  Дејан Ристић и помоћник директира г. Станко Дебељаковић посјетили су и сједиште српске православне Епархије пакрачко-славонске у Пакрацу и даровали велики број примјерака стручне литературе за потребе обогаћивања књижног фонда Епископске библиотеке.

Његово преосвештенство Епископ пакрачко-славонски Јован заблагодарио је Музеју на редовним даровима у књигама и стручним часописима којима се већ годинама обогаћује ова једна од најзначајнијих библиотека српског народа.

А.В.

Pin It on Pinterest

Share This