Select Page

У уторак, 21. фебруара 2023. године, Православна Епархија нишка имала је част да дочека Његово Високопреосвештенство Митрополита црногорско-приморског г. Јоаникија.

У порти нишког Саборног храма Силаска Светога Духа на Апостоле, Високопреосвећеног Митрополита дочекао је Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније, заједно са великим бројем нишких свештеника, саопштено је на званичном сајту. Епархије нишке. У самом Саборном храму одслужен је  свечани чин доксологије, чијем торжеству је допринело појање Свештеничког хора Епархије нишке, након чега су господа Архијереји упутили један другоме поздраве и топле речи братске и хришћанске љубави.

Након свечаног дочека, доксологије и обиласка новог и старог Саборног храма, Високопреосвећени Митрополит Јоаникије је, у пратњи Преосвећеног Владике Арсенија, у свечаној сали нишког Универзитета присуствовао промоцији научног зборника, приређеног од стране нишког Центра за Црквене студије, а посвећеног осмовековном постојању Српске Православне Цркве на простору данашње Црне Горе. На промоцији су говорили Његово Високопреосвештенство и директор Центра, проф. др Драгиша Бојовић. У културно-уметничком делу програма, окупљеном аудиторијуму су своје музичко умеће приказали чланови музичког састава „Свети Прокопије“ и гуслар јереј Милан Додеровић.

По окончању овог скупа, Високопреосвећени Митрополит је посетио и цркву Светог Василија Острошког у нишком насељу Дуваниште, где је дочекан од стране храмовног братства.

Pin It on Pinterest

Share This