Izaberite stranicu

Његово високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије посјетио је данас, 4. фебруара 2023. године, Његово блаженство Архиепископа Тиране, Драча и цијеле Албаније г. Анастасија. Том приликом Архиепископ је упознао Митрополита са историјатом Албанске православне цркве, током обнове од 1992. године од када је Блажењејши Анастасије на челу Архиепископије, као и са тренутним изазовима са којима се Црква сусреће. Архиепископ Анастасије изразио је захвалност и радост због посјете Митрополита Јоаникија, особито јер наставља дјело ширења братског заједништва, као што је чинио и блажене успомене Митрополит Амфилохије.

Митрополит Јоаникије пренио је Његовом блаженству поздраве Његове светости Патријарха српског г. Порфирија и исказао срдачну благодарност на љубави и пажњи, особито према српској заједници у Албанији, пожељевши да у добром здрављу и миру руководи повјереним му народом на добро Цркве.

Непосредно прије сусрета са Архиепископом, Његово преосвештенство Епископ билијски г. Астије дочекао је Митрополита у Саборном храму Христовог Васкрсења. Епископ Астије представио је Митрополиту комплекс храма и здање Архиепископије. Приликом обиласка храма, Митрополит се поклонио моштима Светог мученика Јована Владимира и Светог Козме Етолског.

Никола Јоксимовић

 

Pin It on Pinterest

Share This