Select Page

Светом литургијом у Цркви Светог великомученика Георгија под Горицом, данас, 11. јануара, молитвено је прослављен спомен Светих 14.000 младенаца витлејемских.

Евхаристијским сабрањем началствовао је протојереј-ставрофор Драган Станишић који је у пастирском слову подсјетио да Црква послије Рождества Христовог – Божића, Сабора Пресвете Богородице и празника Архиђакона Стефана вјечно памти и слави 14.000 Младенаца витлејемских, дјеце убијене од злогласног Ирода.

„Већ од самог Оваплоћења, Рођења Сина Божјег, Црква се изражава и тријумфује у свијету кроз свједочанства мученика. Крв убијених мученика била је увијек сјеме за нове хришћане, све до данас, и биће у вјекове вјекова. Христово страдање на Крсту и побједа над смрћу је тријумф, слава Младенаца витлејемских. Његово Вазнесење, сама Педесетница и Света евхаристија (Служба благодарења) су утјеха и блаженство Младенаца витлејемских, које данас прослављамо“, поручио је сабарнима на Светој служби Божијој у храму под Горицом отац Драган Станишић.

В. Д.

Pin It on Pinterest

Share This