Select Page

Дана 8. јануара старешина Руске духовне мисије у Јерусалиму архимандрит Александар (Јелисов) у пратњи чланова Мисије игумана Никона (Головка), јеромонаха Дометијана (Маркарјана) и јеромонаха Атанасија (Букина) учествовао је у традиционалном пријему, који се сваке године одржава у Великој престоној сали Јерусалимске патријаршије у част празника Рођења Христовог.

Пријем је предводио Његово блаженство Патријарх Светог града Јерусалима и целе Палестине Теофил III, а присуствовали су му: конзул Грчке у Јерусалиму Евангелос Влиорас, епископи Јерусалимске православне цркве, братство Гроба Господњег и бројни представници хришћанских заједница које говоре грчки и арапски језик у Јерусалиму.

Како је саопштила прес-служба Руске духовне мисије, Његово блаженство Патријарха Теофила и госте пријема поздравио је хор студената Сретењске богословске академије предвођен Илијом Ведишчевом који певао божићне и обредне песме.

Архимандрит Александар (Јелисов) пренео је Његовом блаженству поздраве Његове светости Патријарха московског и целе Русије Кирила и Митрополита волоколамског Антонија, председавајућег Одељења за спољне црквене послове. Затим су сарадници Мисије уручили Његовом блаженству божићне поклоне.

Извор: Моспат

Pin It on Pinterest

Share This