Select Page

,,Да би празник рођења Богомладенца Христа дочекали у што већој радости, како то и доликује овом радосном хришћанском празнику, већ двадесетак дана активно траје санација девастираних електроинсталација на Саборном храму Свете Тројице у Мостару, насталих прије месец дана“, казао је за Радио Светигору свештеник Душко Којић, парох мостарски.

Отац Душко каже да је већ саниран квар на сатовима који поново раде на Саборној цркви док је утврђено да је проблем са звонима већи него што је очекивано и да ће санација дуже потрајати. Он додаје да је у току санација декоративне расвјете на мостарском Саборном храму.

,,Много људи се укључило у обнову ове светиње, неко је донирао материјал, неко је помогао својим радом на обнови а неко и финансијски“- каже отац Душко и подсјећа да је Фондација Светог Вукашина Епархије захумско-херцеговачке покренула хуманитарну акцију под називом “Нека буде свјетлост над Мостаром” за прикупљање средстава за завршетак обнове храма. Средства се, овим путем, могу донирати позивом на број телефона: 1401.

Црквена општина Мостар отворила је посебан банковни рачун за уплате:
Уплате КМ на рачун код АСА банке Сарајево 1340011130023498
Девизне уплате код АСА банке Сарајево IBAN BA391340011200740184

Pin It on Pinterest

Share This