Select Page

Двојица српских дечака, рођаци Стефан Стојановић (11) и Милош Стојановић (21) рањени су данас у Готовуши код Штрпца када је на њих, без икаквог повода, из возила у покрету пуцао локални Албанац, саопштила је Канцеларија за КиМ.

„Деца су у тренутку напада ишла поред пута и носила бадњак када је нападач на њих отворио рафалну паљбу. Тек пуком срећом нису страдали нити су животно угрожени“, каже се у саопштењу и оцењује да је реч је очигледном покушају убиства недужне српске деце која су засметала само зато што су носила бадњак и тиме јасно показала да су Срби.

У знак протеста због оружаног напада на српске младиће, мештани су блокирали регионални пут Урошевац – Штпрце код Готовуше, јавља репортер РТС-а. Окупљени траже да се открије ко је пуцао и да се Србима омогући миран и нормалан живот у том делу КиМ.

Полиција је у међувремену саопштила да је ухапсила мушкарца осумњиченог за пуцњаву. Реч је о тридесеттрогодишњем мушкарцу А. К. са Косова.

Пацијенти који су данас примљени у Клиничко-болнички центар у Грачаници након рањавања у селу Готовуша код Штрпца су стабилно и ван животне опасности, потврдио је медијима хирург др Божидар Одаловић, преноси Радио КиМ..

Фото: Косово онлајн

Pin It on Pinterest

Share This