Izaberite stranicu

У сусрет Рождеству Христовом дјеца, полазници школе вјеронауке при Црквеној општини топољско-херцегновској и школе рецитовања – пјевачке групе “Преподобна Касија Константинопољска”, уприличили су 1. јануара, на празник Светих отаца, божићни програм у Цркви Светог Спаса на Топлој.

Према ријечима Александре Миљанић из пјевачке групе “Преподобна Касија” у програму је учествовало преко 50 дјеце: – Представу смо припремали од 15. септембра. Наступила је и пјевачка група “Преподобна Касија Константинопољска” која је почела као школа рецитовања, па је потом прерасла у пјевачку групу.

Вјероучитељица Ивана Јовановић казала је да часове вјеронауке похађа 50 дјеце млађег и старијег узраста и да су у приредби покушали да обједине те двије групе, преноси РТХН.

– Доста су се потрудили и чини ми се да су то фино одрадили. Часови школе вјеронауке су обично суботом и учимо о основама вјере, казала је Јовановић и позвала заинтересоване да се пријаве почетком другог полугодишта, а све информације могу добити у црквама.

Часови вјеронауке одржавају се у задужбини Саватија Љубибратића на Топлој.

Божићни програм полазника школе вјеронауке при Црквеној општини топољско-херцегновској и пјевачке групе “Преподобна Касија Константинопољска” биће изведен и на Бадњи дан, 6. јануара, током свечаног налагања бадњака, у цркви на Белависти.

 

Pin It on Pinterest

Share This