Izaberite stranicu

Нву “ Божури” и Хо “ Српска солидарност” су организовали екскурзију “Његошевом Црном Гором”.

50 малишана са Косова и Метохије из општине Штрпце стигло је у четвородневни обилазак светиња по Црној Гори.
Обилазак светиња кренули су из Подгорице обиласком храма Христовог Васкрсења гдје су се поклонили и блаженопочившем Митрополиту Амфилохију, затим су обишли манастир Ждребаоник у Даниловграду. Потом су  посјетили манастир Острогу, гдје су и преспавали. Следећег дана посјетили су храм Светог Василија у Никшићу и два сата провели у играиници “ Дизни”.

Путовање су наставили према Херцег Новом гдје су појетили манастир Савину. У Херецег Новом су преспавали у хотелу “Плеј” гдје су малишене обишли представници општине Мирко Мустур, Ненад Вујачић као и Конзул републике Србије у Херцег Нивом Мићо Роговић и отац Драго Пешикан као и велики хуманиста Иван Мандић са својом породицом.

У Херцег Новом су посјетили кућу Ива Андрића као и Градаки музеј “Мирко Комненовић”, што су им омогућили представници општине. Потом су кратак предах направили у манастиру Подластва, затим су наставили према Будви гдје ће и преспавати. У Будви су посјетили и биоскоп гдје су уживали у пројекцији филма коју им је омогућила општина Будва.

После пројекције дилма малишане је посјетио предсједник општине Мило Божовић као и предсједник скупштине града Никола Јовановић и свештеник Борис Радивић.

Уз Божију помоћ путовање ће наставити посјетом манастира Стањевићи, Цетињског манастира као и манастира Дајбабе к одатле се запутити својим домовима.

Организатори екскурзије благодаре оцу Предрагу Шћепановићу, оцу Бобану Јокићу, оцу Данилу Зиројевићу, оцу Сергију, игуману манастира Острога, оцу Драгу Пешикану, оцу Јустину, сестринству манстира Ждребаоник, предсједнику општине Никшић, општини Херцег Нови, општини Будва и свим људима добре вољи који су помогли да нашим малим а великим чуварима Космета боравак у Црној Гору буде угодан.

Н.Ј.

Pin It on Pinterest

Share This