Izaberite stranicu

Његова светост Патријарх српски г. Порфирије посјетиће Херцег Нови 14. и 15. августа, поводом 640 година од оснивања града и славе оснивача града, Преноса моштију Светог архиђакона Стефана.

У организацији Општине Херцег Нови и Митрополије црногорско-приморске, свечани дочек Патријарха биће уприличен 14. августа од 18 часова на Тргу Херцега Стефана, након чега ће услиједити Свечана академија на Канли кули од 19.30 часова, док ће концерт групе ,,Балканика“ почети у 21.30.

На дан славе оснивача града, 15. августа, Његова светост Патријарх српски Порфирије ће служити Свету архијерејску литургију у манастиру Савина, са почетком у 8 часова.

Истог дана, у вечерњим часовима, у 19.30 часова, у порти Саборног храма Светог Спаса на Топлој, биће уприличено отварање културно-духовне манифестације „Трг од ћирилице“. Вече ће благословити Свјатјејши Патријарх Порфирије, а говориће Високопреосвећени Митрополит Јоаникије и протојереј-ставрофор Радомир Никчевић.

Читаву светковину, литију Његошевом улицом, долазак Његове светости Патријарха српског г. Порфирија, посјету Цркви Св. архангела Михаила на Тргу Херцега Стефана, академију и концерт Балканике на Канли кули, као и Литургију наредног дана, Радио телевизија Херцег Нови директно ће преносити на радију, телевизији и Yоу тубе сервису.

 

Pin It on Pinterest

Share This