Izaberite stranicu

Патријарх московски Кирил рекао је да су потези поништавања руске културе у земљама Запада врхунац мржње и да је једина гора ствар покушај физичке елиминације једног народа.

– Поништавање руске културе на Западу доказује тужно морално стање тог друштва. Покушај да се искорени култура једног или другог народа је врхунац мржње. Једина гора ствар је покушај физичке елиминције народа који је постао непожељан, рекао је Кирил на састанку руског Федералног савета.

Састанак је одржан у оквиру обилежавања 350 година од рођења Петра Великог, пренио је ТАСС.

Московски патријарх је рекао да је Русија чак и “током хладног рата и битке идеологија” осећала повезаност са европском културом.

Он је додао да Руси доживљавају западну класичну литературу, музику и уметност као “унутрашњи дио насљеђа хришћанске цивилизације”.

– А данас то и даље посматрамо на исти начин упркос свему што се дешава. Надам се да ће они који ратују против Пушкина, Достојевског, бојкотују такмичења са извођењем Чајковског и који одбијају да изводе Рахмањинова пре или касније схватити срамоту и лудост таквих поступака”, рекао је патријарх Кирил.

Извор: Новости online

Pin It on Pinterest

Share This