Izaberite stranicu

Дана 19. јануара 2022. године, на Празник Светог Богојављења, Крштења Господа Бога и Спаса нашег Исуса Христа, одржана је главна православна служба у Светој земљи, у складу са традициjом , у јерусалимском храму Васкрсења Христовог, где је Његово блаженство Патријарх јерусалимски Теофил III предводио Божанствену литургију и извршио чин великог водоосвећења.

Са благословом старешине Руске духовне мисије у Јерусалиму, архимандрита Александра (Елисова), у служби је учествовао службеник мисије јеромонах Атанасије (Букин).

Слављење Крштења Господњег у Руској духовној мисији у Јерусалиму почело је свеноћним бденијем, које је 18. јануара служио архимандрит Александар (Елисов) у Саборној цркви Свете Тројици.

На дан празника у Саборној цркви Свете Тројици у Јерусалиму, старешина Руске духовне мисије служио је Божанствену литургију, уз саслуживање секретара мисије игумена Никона (Головко) и клирика мисије ђакона Илија Драчука.

Након заамвоне молитве, архимандрит Александар је предводио чин великог освећења воде, а затим је покропио све присутне великим агијамом.

Руска духовна мисија/

Сектор за информисање ОСЦП-а

Pin It on Pinterest

Share This