Izaberite stranicu

Манастир Свети Сава и Саборни храм Рођења Пресвете Богородице у Буенос Ајресу учествовали у свечаности „Ноћи храмова“

Прошле суботе, 4. децембра 2021. године, у  Буенос Ајресу одржана је свечаност под називом „Ноћ храмова“, када у периоду од 20 часова до поноћи већина храмова различитих конфесија у граду отвара своја врата за посету.  По први пут ове године у свечаности су учествовала два храма Српске православне цркве у Буенос Ајресу: манастир Свети Сава и Саборни храм Рођења Пресвете Богородице.

Манастир Светог Саве отворио је своја врата за стотине посетилаца. Мати Марија, настојатељица манастира, примила је посетиоце који су, поред разгледања храма, могли да виде и поставку икона иконописца Наталије Горчаков, као и изложбу украјинске уметности и могли су да купе рукотворине из манастира. Отац Естебан Јовановић је беседио о православној вери, а неколико парохијана је помагало током доласка посетиоца.

У Саборном храму Рођења Пресвете Богородице посетиоце је дочекало свештенство и верни народ, који је сарађивао у овом гостопримству. Игуман Давид Лестани сабранима је објашњавао све о Православној цркви.

Извор: Епархија буенос-ајреска и јужно-централноамеричка

Превела Љиљана Поповић

Pin It on Pinterest

Share This