Izaberite stranicu

Састанак директора Музеја жртава геноцида др Дејана Ристића и Архиепископа охридског Митрополита скопског г. Јована у Битољу

Првог дана боравка на подручју Републике Северне Македоније током кога ће у Битољу, Охриду, Тетову, Куманову и Скопљу бити реализовани образовни програми Музеја жртава геноцида, директор Музеја жртава геноцида из Београда, г. Дејан Ристић сусрео се у ставропигијалном манастиру Светог Јована Златоустог са Његовим блаженством Архиепископом охридским и Митрополитом скопским г. Јованом VI.

Током дужег и срдачног разговора г. Ристић упознао је Његово блаженство са функцијом и активностима Музеја жртава геноцида.

Дајући свој архипастирски благослов Музеју и његовим стручњацима, Његово блаженство посебно је указао на значај неговања културе сећања и потребу сталног обогаћивања наших знања о прошлости.

Наглашавајући то да сећање на прошлост ствара будућност, Архиепископ г. Јован пожелео је успех у реализацији активности које Музеј жртава геноцида спроводи на подручју Републике Северне Македоније.

Извор: Музеј жртава геноцида

Pin It on Pinterest

Share This