Izaberite stranicu

Предсједник Одјељења за спољне црквене односе Московске патријаршије, Митрополит волоколамски Иларион, који се налази у Великој Британији по благослову Његове светости Патријарха московског и целе Русије Кирила, посјетио је 24. октобра 2021. године Оксфорд.

У Храму Светог Николаја Чудотворца дочекао га је ректор, декан Епархијског округа средње Енглеске (Епархије сурошке) протојереј Стефан Плат.

Истог дана, Митрополит Иларион посјетио је Митрополита Диоклија Калиста (Цариградска патријаршија) који живи у Оксфорду, који му је био научни савјетник током студија на Оксфордском универзитету (1993-1995). Предсједавајући ДЕЦР је јерарху говорио о развоју богословске науке и богословског образовања у Руској цркви.

У знак сјећања на сусрет, Митрополит Иларион је Митрополиту Калисту поклонио превод на енглески језик његове књиге „Почетак Јеванђеља“ – првог од шест томова истраживања на тему „Исус Христос. Живот и учење”. Књигу је објавила Богословија Светог Владимира у Њујорку. Заузврат, Митрополит Калист је госту из Руске цркве поклонио енглески превод Летописа Серафимско-Дивејевског манастира са сопственим предговором.

Извор: Патријаршија.ру

Pin It on Pinterest

Share This