Izaberite stranicu

У удаљеном селу Мобе у Танзанији, ревносни новообраћеници у свету православну веру изградили су себи цркву од бамбуса и сламе.

Пут до села Мобе, регија Иринга, практично је непроходан, вијуга кроз реке и стенске формације. Стога, верници нису могли да донесу стабилније материјале за цркву.

Према извештају грчке Православне новинске агенције (Orthodoxia News Agency), велики број сељана крштен је у протеклих неколико недеља у епархијском мисионарском центру.

Иако извештај не наводи тачан број, фотографије приказују десетине сељана окупљених ради недавне посете бискупа Арутоније и централне Танзаније Агатоника.

Његово преосвештенство је служио недељну Литургију за новокрштене православне хришћане.

Након службе, владика је са мештанима поделио свечану трпезу и одговарао на њихова питања о православљу.

Танзанијско православље је недавно било у вестима неколико пута. У јануару је у Кимоулију прослављено 80 крштења и 2 венчања, а још 40 људи је крштено у марту у Ниагари Церуа.

Ваше од 500 Танзанијаца примило је Свето крштење у фебруару 2019. године, а још 230 у јануару 2020. У фебруару те године први православни манастир у Танзанији одслужио је своју прву Свету литургију, а тог септембра, масовно венчање за православне вернике одржано је племе Масаи у Танзанији.

У јулу ове године, свештеници Танзанијске епархије добили су мотоцикле, што им је омогућило да посете стотине парохија.

Извор: https://orthochristian.com/141953.html

                                                                                           Превела Љиљана Поповић

Pin It on Pinterest

Share This