Izaberite stranicu

У поподневним часовима у уторак 14. септембра 2021. године Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски Јоаникије наставио је посјету Пољској Православној Цркви. Прво је обишао град Бјелско који се налази на југу Пољске гдје га је срдачно дочекао домаћин – Архиепископ бјелски Григорије који је Митрополиту Јоаникију представио цркве и манастире овог града.

Митрополит Јоаникије је са делегацијом посјетио и град Сјемјатиче. Епископ Семјатички Варсонуфије, који је прије неколико дана боравио у Црној Гори и био гост на устоличењу Митрополита Јоаникија сада је био домаћин.

Епископи су обишли светиње овог града, а владика Варсонуфије је у част доласка Митрополита Јоаникија организовао свечани пријем код градоначелника овог града Петра Синјаковича.

Митрополит Јоаникије је градоначелнику поклонио реплику “Подгоричке чаше” – ранохришћански дискос који је пронађен на локалитету Дукља, а чува се у музеју Ермитаж у Русији. Ова реплика је израђена 2013. године и поклон је Митрополије црногорско-приморске свим Патријарсима и Епископима који су учествовали у освећењу Саборног Храма Христовог Васкрсења у Подгорици.

Pin It on Pinterest

Share This