Izaberite stranicu

Делегација Украјинске православне цркве 6. септембра 2021. године, посјетила је по благослову Његовог блаженства Митрополита кијевског и целе Украјине Онуфрија, Тирану, гдје се састала са предстојатељем Албанске православне цркве, Његовим блаженством Архиепископом тиранским и све Албанији Анастасијем, преноси Патриархиа.ру .

Састанку са предстојатељем Албанске цркве присуствовали су Митрополит бориспиљски и броварски Антоније, Митрополит тернопољски и кременски Сергије, замјеник шефа Одјељења за спољне црквене односе УПЦ протојереј Николај Данилевич са сарадницима.

Заједно са Архиепископом Анастасијем, делегацију Украјинске православне цркве поздравили су Митрополит елбасански Антоније, Митрополит амантијски Натанаил и Епископ вилидски Астиј.

На почетку састанка, Митрополит Антоније поклонио је Његовом блаженству Анастасију превод његове књиге Мисија стопама Христовим, коју су ове године завршили запослени на Кијевској богословској академији.

Учесници састанка разговарали су о актуелним темама црквеног живота. Према речима представника украјинске делегације, то је био братски разговор, који је протекао у топлој атмосфери.

У Тирани је делегација Украјинске православне цркве обишла Саборни храм Васкрсења Христовог и Цркву у част Рођења Христовог, преноси сајт Уније православних новинара .

Извор: pravoslavie.ru

Превела Весна Девић

Pin It on Pinterest

Share This