Select Page

„Долазак Патријарха српског Порфирија је долазак васељенског православља“, рекао је јуче новоизабрани Митрополит црногорско-приморски Јоаникије у интервјуу за наш портал, подсјећајући да кроз личност и службу свог поглавара једна помјесна Црква остварује јединство у вјери и љубави са свим осталим помјесним Црквама чинећи Једну Свету Сабору и Апостолску Цркву Христову.

Та пуноћа благодати и духовне радости пројавиће се и наредна два дана када Црна Гора, по први пут након избора за патријарха, дочекује Његову Светост патријарха српског г. Порфирија. Разлог његове посјете је још једна сверадост – Устоличење новоизабраног Митрополита црногорско-приморског Јоаникија. Овај догађај сабраће епископе и свештенике готово свих помјесних православних Цркава као и представнике осталих традиционалних вјерских заједница у Црној Гори.

Дочек његове Светости Патријарха Порфирија заказан је за 18 часова на платоу испред Саборног Храма Христовог Васкрсења у Подгорици, гдје ће бити служена доксологија и празнична вечерња служба са петохљебницом, након које ће се вјерујућем народу обратити новоизабрани Митрополит црногорско-приморски Јоаникије и Патријарх Порфирије. Припремљен је и културно-умјетнички програм.

Добро дошли Ваша Светости!

Благословен који долази у име Господње!

 

 

Pin It on Pinterest

Share This