Izaberite stranicu

У оквиру Међународне духовне академије “Свети Јевстатије Превлачки” (26-30. јула) која се одржава у свештеној царској ларви Манастиру Светог Архангела Михаила – Михољској Превлаци код Тивта, данас, 29. јула,  на тему “Митрополит Амфилохије –  личност, дјело, мисија” говориће др Драган Бојовић, др Валентина Питулић и Вишња Косовић.

У вечерашњој конференцији путем ЗООМ апликације учествоваће академик Матија Бећковић, протојереј др Жељко Ђурић, презвитер др Оливер Суботић и презвитер Александар Јовановић.

Линк за ову ZOOM конференцију од 18 часова за све оне који желе да је прате уживо је следећи: https://us02web.zoom.us/j/6823346126…

Zoom предавања са IV Међународне духовне академије “Свети Јевстатије Превлачки” можете да пратите УЖИВО путем званичног YouTube канала:  https://www.youtube.com/channel/UCpRZtJTSh5EvH2qoEofUuXQ

Традиционална IV Међународна духовна академија “Свети Јевстатије Превлачки” посвећена је блаженопочившем Митрополиту Амфилохију који је њен идејни творац и са чијим благословом је овај симпосион радио.

Организатори су саопштили да је ово прва година традиционалног превлачког саборовања без присуства зачетника и главног покретача овог окупљања, блаженопочившег Митрополита Амфилохија, и да је то један од разлога да оно буде тематски и молитвено њему посвећено.

“Овај велики пастир Православне цркве није само идејни творац нашег богословско-философског симпосиона, него и велики покретач обнове духовног живота у Црној Гори. Митрополита Амфилохија с правом сматрамо обновитељем активне дјелатности бројних и древних цркава и манастира у Цетињској митрополији; црквене просвете и мисије; просвећења омладине и њеног враћања исконском образовању, а онда, самим тим, сматрамо га и обновитељем оне древне и живе везе између Боготражитељства и молитве на једној и рационалног научног промишљања на другој страни. Тога је, међу бројним сличним дјелатностима, свједок и ова наша Превлачка духовна академија, и зато је ове године тематски и молитвено посвећујемо његовој личности”, истакли су организатори  IV Међународне духовне академије “Свети Јевстатије Превлачки”.

Весна Девић

Pin It on Pinterest

Share This