Izaberite stranicu

Поводом неоснованих и злонамјерних оптужби минорне приштинске (не)владине организације на игумана манастира Високи Дечани Саве Јањића, Српска православна црква саопштила је данас да је ријеч о нападу на саму светињу и покушај угрожавања опстанка њеног братства па самим тим и монаштва у осталим српским православним светињама и преосталог српског живља на Косову и Метохији.

Саопштење Српске патријаршије преносимо у цјелости: 

Медијске објаве о крајње неоснованим и злонамерним оптужбама минорне приштинске (не)владине организације против архимандрита Саве Јањића, игумана манастира Високих Дечана, као и у целој јавности, и у Српској Патријаршији су примљене са индигнацијом.

Јасно је да се ради о нападу на дечанску светињу и покушају угрожавања самог опстанка братства Високих Дечана, па самим тим и монаштва у осталим српским православним светињама и преосталог српског живља на Косову и Метохији.

Још једном истичемо и са поносом понављамо да је дечански манастир са својим игуманом и братством током целе своје историје, а посебно током ратних деведесетих година двадесетог века, представљао уточиште за бројне страдалнике без обзира на веру и нацију. Као такви они служе са понос не само својој матичној Епархији рашко-призренској него читавој Српској Цркви.

Извор: Информативна служба СПЦ

 

Pin It on Pinterest

Share This