Izaberite stranicu

Његово блаженство Митрополит Онуфрије је честитао Његовој светости на избору за новог српског патријарха и устоличењу. Честитку преносимо у цјелости: 

Његовој Светости,

Наjсветиjем Порфирију,

Архиепископу пећком

Митрополиту београдско-карловачком

и Патријарху Српском

Ваша Светости!

Од читаве Украјинске православне цркве и моје понизности, лично прихватите моје срдачне честитке на избору и устоличењу на Првосветитељском трону српских Патријараха.

Промислом Божјим, деловањем Духа Светога, постављени сте у Предстоjатељско служење Пресвете Српске православне цркве у тешком времену, када је свеправославно јединство у дубокој кризи, а хришћанске вредности у целом свету нивелисане и замењују се идејама лажног хуманизма. Ипак, познавајући вас као достојног архипастира, радина који се нема шта стидети, и право управља речју истине (2. Тим. 2,15), а такође и као поборника очувања канонског поретка у православној цркви, радујемо се заједно са читавом Пресветом Српском црквом вашом избору и молимо се да имате снаге за узвишени и одговорни посао Предстоjатељског служења које вам је поверено.

Истовремено, надамо се да ће се добри братски односи који су се развили између Српске и Украјинске православне цркве, током вашег Предстоjатељског служења, развијати и учвршћивати у Христу.

На многаjа и благословена љета! Достојан!

С љубављу у Христу

+ ОНУФРИJЕ,

Митрополит кијевски и све Украјине

Предстојатељ Украјинске православне цркве

19. фебруара 2021.

Pin It on Pinterest

Share This