Izaberite stranicu

Фондација „Делије“ организује акцију прикупљања помоћи за куповину куће шесточланој породици Шарић у Ораховцу. Марко Шарић, наставник математике у Ораховцу, и супруга Сања Шарић, такође математичар, родитељи су четворо малене дечице, а тренутно чекају и пето дете. Сања је добитница ордена ”Мајке девет Југовића”, која се уручује сваке године мајкама са четворо и више деце, а приликом доделе ордена поручила је свим мајкама да рађају јер је радост у томе.

Ова породица живи у малој, изнајмљеној кући у чијем дворишту деца играју фудбал, а голове праве од дрвених гредица и цигала. У тексту ”Ја бих им дао све што имам у животу”, објављеном на сајту, ова добротворна организација истиче да су у Ораховцу упознали Марка и Сању Шарић, да су са њиховом децом: Дамјаном, Радом, Вером и Николом, играли фудбал, да су се дружили, смејали, мало и плакали…

“Ово није прича о несрећним и сиромашним људима који живе у беди и који моле за помоћ, ово је једна духовно можда најбогатија породица коју смо упознали, ово су насмејана деца и срећни родитељи, са толико љубави и наде у очима, да смо се постидели пред њима и пожелили да ми и наша деца будемо налик њима. Једино што ова породица нема, то је своју кућу и адекватан дом, иако о томе нису причали, нису се жалили и тражили, већ су нас угостили, нахранили, певали са нама и толико испунили да данима мислимо на њих.”

Недалеко од куће где за сада живе Шарићи, продаје се кућа у којој је до недавно живела бака која се упокојила. Епархија рашко-призренска и хуманитарна организација “Мајка девет Југовића” предложили су фондацији „Делије“ да овој породици обезбеди дом и откупи кућу у којој ће моћи да наставе да живе и “да нас подсећају због чега не дамо Космет, а не дамо га не само због славне историје, него због оваквих људи и породица, којима желимо и морамо да обезбедимо боље услове за живот”.

“Не дамо Косово, Нема предаје, Нема поделе… за нас и све наше донаторе сада и док год се ситуација не промени, у пракси мора да значи да породици Шарић, а онда и свима другима, омогућимо да живе како им то доликује и како то заслужују, да им помогнемо да опстану и изборе се са свим потешкоћама које живот на Космету тренутно носи”, наводи се у тексту ”Ја бих им дао све што имам у животу”.

“Делије” подсећају да у Ораховцу живе људи са две личне карте, са српском и тзв. косовском, са исте такве две таблице на ауту, са пасошом са којим не могу да путују нигде, у окружењу где им стално прети опасност, али да имају такву душу и доброту да су пожелили да им дају све што имају у животу.

“Шарићи од нас не траже све што смо стекли у животу, Шарићи уствари од нас нису тражили ништа, али су за њих тражили други добри људи из Ораховца и шире. Апелујемо на све наше донаторе да нам шаљу донације како бисмо омогућили овој анђеоској деци и њиховим родитељима боље услове за живот и сопствену кућу у рајском Ораховцу. За ову акцију требаће нам преко 20.000 евра, а коначну цифру знаћемо након финалног договора са продавцима.”

Сви који желе да себе уграде у ово добро дело то могу учинити:

– Слањем празне СМС поруке са било које мреже на број 1817

(Србија)

– Уплатом на динарски жиро рачун број 105-3206-14, АИК Банка, прималац: Фондација Делије, сврха: донација.

(Србија)

– Путем пејпала: www.paypal.me/fondacijadelije
-Уплатом на девизни рачун (IBAN RS35105050512000484909, SWIFT/BIC: AIKBRS22, BANK: AIK BANKA AD BEOGRAD)

Приредила: Весна Девић

Pin It on Pinterest

Share This