Izaberite stranicu

Кoшaркaш Никoлa Mирoтић у тoку овогодишњег Бoжићнoг пoстa, који почиње у суботу, шутирaћe трojкe зa угрoжeну пoрoдицу Кoкић из Дoбoja у Рeпублици Српскoj, сaoпштилa је хумaнитaрнa oгрaнизaција „Срби зa Србe“. Овом акцијом, како истичу, Mирoтић нaстaвљa сa пoдршкoм и пружaњeм пoмoћи угрoжeнимa: „И oвe гoдинe, свaкa трojкa нa свим утaкмицaмa кoje сe oдигрajу дo Бoжићa врeди 500 eврa. Сaв дoбрoвoљни прилoг кojи сe сaкупи oвoм приликoм, бићe искoришћeн зa изгрaдњу нoвe кућe oвoj пoрoдици.“

Породица Кокић из Подновља код Добоја броји једанаест чланова. У данашње доба када се многи брачни парови тешко одлучују и на једно дете, отац породице Жељко (52 године) и мајка Слађана (35) имају деветоро деце: Aница (19), Милош (17), Никола (14), Милорад (12), Данијел (11), Данијела (7), Ненад (4), Љиљана (2) и Александар (1).

Кокићи живе у кући која није њихова, већ им је дата на чување. До када смију да је користе није им речено. Кућа је у лошем стању, а намештај у још горем. Улагање у кућу се свакако не исплати уз чињеницу да сутрадан може бити затражено да исту напусте.

“Воду немамо, постоји бунар ниже од куће па тамо перем ствари и окупам дјецу колико је то могуће, а што се тиче струје то имамо. Због ситуације са владајућим вирусом и онлајн наставом приморани смо били да уплатимо и интернет. По цео дан пратим школу, док испратим са сваким све ријетко стигнем да урадим по кући све послове које имам”, прича мајка Слађана.

Никола Миротић и његова супруга Нина Миротић годинама успешно сарађују у пројектима помоћи најугроженијима заједно са организацијом Срби за Србе. У знак захвалности, организација „Срби зa Србe“ им је, крајем прошле године, уручила икону Светог Василија Острошког.

“Породица Миротић годинама показује велику љубав према нашем народу, ма где се он налазио. До сада смо успешно реализовали велики број пројеката. Никола Миротић, у народу је познат као велики добротвор, што нам показују десетине порука захвалности које свакодневно добијамо. Својим примером мотивисао је велики број људи да се прикључи нашој заједничкој мисији да помогнемо што већи број породица. Хероји, као што је Никола Миротић, потребни су више него икад, како би нас инспирисали да будемо бољи људи”, изјавио је председник Хуманитарне организације Срби за Србе Игор Рашула поводом покретања ове акције.

Уз велику захвалност породици Миротић на покретању нове хуманитарне акције, “Срби за Србе” позивају све да се, у складу са својим могућностима прикључе, јер ускоро почиње традиционална Божићна акција, у којој планирају да помогну више угрожених породица широм Балкана.

 

Pin It on Pinterest

Share This