Izaberite stranicu

 

Москва, 30 октобар 2020. г.

Његова светост патријарх московски и све Русије Кирил изразио је саучешће поводом упокојења митрополита црногорско-приморског Амфилохија, преноси Патриархия.ru.

Његовој светости Иринеју, архиепископу пећком, митрополиту београдско-карловачком, патријарху српском

Ваша светости,

Љубљени сабрате и саслужитељу пред Престолом Божјим!

У име архипастира и пастира, монаштва и мирјана Руске православне цркве, као и у своје лично име, Вашој светости, сабраћи архипастирима и свој богољубивој пуноћи Цркве Светог Саве изражавам најдубље саучешће поводом упокојења високопреосвећеног митрополита црногорско-приморског Амфилохија.

Господ Исус Христос призвао је Себи истакнутог архијереја Српске православне цркве, с чијим ће именом у историји заувијек бити повезан духовни препород Црне Горе након дуге епохе богоборства, ненадмашна неуморнаборба за спас отаџбинских светиња и очување јединства народа Божјег у баштини светих Василија Острошког и Петра Цетињског.

У нашем молитвеном сјећању митрополит црногорско-приморски Амфилохије остаће као свјетиљка која гораше и свијетљаше (Јн. 5, 35), као надарени теолог и надахнути проповједник, неустрашиви бранич Свете Цркве Христове пред силницима овога времена.

Молим се за упокојење новопрестављеног Владике у насељима праведника, гдје нема болести, ни туге, ни уздисаја, него гдје је живот бесконачни.

Вјечан му и блажен спомен!

Са братском љубављу у Господу

Кирил, патријарх московски и све Русије

Превод: М. Живковић

Pin It on Pinterest

Share This