Izaberite stranicu

Са благословом протојереја-ставрофора Слободана Јокића, архијерејског намјесника никшићког,  у организацији НВО “Пандурица“ из Никшића, крајем септембра је почела акција “Божур за дјецу из Ораховца“. Ова хуманитарна акција траје до 26. новембра, када ће чланови НВО “Пандурица“ отићи на Косово, у прву недјељу након ктиторске славе манастира Високи Дечани – Светог Краља Стефана Дечанског, и однијети помоћ дјеци Ораховца.

Говорећи о овој акцији, као и о својим утисцима које носи из честих поклоничких путовања светињама Косова и Метохије, отац Бобан Јокић позива слушаоце Радио Светигоре да учествују у овој благословеној милосрдној акцији и додаје да се и наше “не дамо светиње” родило на Косову јер смо од страдалног народа Косова и Метохије учили како се бране светиње.

“Одлазак на Косово и Метохију је одлазак на ђедовину, на своје. И жалосно је да у Европи у данашње вријеме људи живе у тако тешким условима“, каже Никола Цицмил, координатор акције “Божур за дјецу из Ораховца“

Прелијепи привезак у облику косовског божура, који је изникао из крви косовских јунака који су, на челу са царем Лазаром, своју крв пролили на Косову пољу изабравши Вјечно а не земаљско царство, може се купити по симболичној цијени од 3 евра, у скоро свим црквама у Црној Гори, а и шире. О самој акцији и активностима заинтересовани се могу информисати на Фејсбук страници НВО “Пандурица“, каже Цицмил и позива све људе добре воље да учествују у акцији и донирају симболичних три евра, а овај прелијепи привезак увијек ће их подсјећати на наше нераскидиве везе са Метохијом и Ораховцем.

Разговор Слободанке Грдинић са оцем Слободаном Јокићем и Николом Цицмилом можете да послушате на линку: /akcijа-bozur-za-djecu-orahovca

Слободанка Грдинић

Pin It on Pinterest

Share This