Izaberite stranicu

Око шест и по хиљада еура донирано је дневним центрима у Беранама, Цетињу, Мојковцу и Игалу, а новац је прикупљен на Светосавском балу који је са сарадницима организовао доктор Дејан Мараш,  преноси ПР Центар.

Представник Дневног центра за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју Цетиње, Божидар П. Дрецун, захвалио се доктору Марашу на вриједној донацији, наводећи да је та установа модерна и савремена са великим бројем сервиса.

“Ова донација ће бити од велике користи нашем Центру, посебно имајући у виду да до краја године отварамо још два нова сервиса, а то је кабинет за асистивну технологију и монтесори кабинет, тако да сам сигуран да је доктор Мараш направио прави избор када је одлучио да донацију уручи Дневном Центру Цетиње. Зато још једном- велико хвала”, поручио је Дрецун.

И представница Дневног центра за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју Мојковац, Драгица Живковић, захвалила се донатору и сарадницима што су новчана средства прикупљена на хуманитарној акцији, опредијелили за набавку опреме за дневне центре.

“Набавка опреме ће у великој мјери допринијети унапређењу квалитета наших услуга и бити од великог значаја за наше установе. Дневни центар Мојковац планира да, од овога новца, набави технику и ИТ опрему која нам је у овом тренутку заиста неопходна с обзиром да се сви суочавамо са неизвјесношћу коју нам доноси коронавирус, који нас је у протеклом периоду условио да у једном моменту са нашим корисницима комуницирамо онлине, што је било велики изазов. Зато ће нам ова опрема бити од великог значаја”, казала је Живковић.

Представник Дневног центра за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју Беране Милош Бракочевић, рекао је да је помоћ добродошла и захвалио члановима организационог одбора Светосавског бала, који је одржан у Лондону.

Донатор др Дејан Мараш, појаснио је да је Светосавски бал у Лондону фебруара ове године одржан са циљем прикупљања помоћи за дјецу са сметњама у развоју.

“Ми смо тада прикупили око 13 хиљада фунти и 50 одсто средстава је отишло у Црну Гору, а 50 одсто на Косово за сиромашну дјецу. Изузетно ми је задовољство да са скромном донацијом подржимо ваш велики труд и хуманитарни посао. Јер радити са дјецом са сметњама у развоју је нешто што изискује не само квалитет већ и све оне људске врлине због чега је тај позив узвишен”, рекао је Мараш.

У сваком друштву, како је казао, дијете треба да је на првом мјесту, а онима који дјеци пружају несебичну помоћ пожелио је много успјеха у племенитом раду.

“Желим да кажем да је наша мала, скромна помоћ од срца и надам се да ће бити још прилика да опет помогнемо. Као што видите свијет је погођен коронавирусом и наредне године нисмо у могућности да организујемо бал, али се надам да ћемо моћи 2022”, закључио је Мараш, преноси ПР Центар.

Дејан Мараш је познат као велики пријатељ Митрополије црногорско-приморске, више пута је организовао и допремао помоћ потребитима у нашој земљи.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This