Izaberite stranicu

Село Извор код Новог Брда на КиМ добило је нову сушару, са свом неопходном опремом, за потребе Народних кухиња, саопштио је на својој Фесбук страници хуманитарац Арно Гујон, оснивач и предсједник хуманитарне организације “Солидарност за Косово”.

Укупна вриједност донације, која је искоришћена за куповину опреме и помоћ око изградње, износи 16 800 евра.

“Традиционална сушара, за пекмезе и суве шљиве ће пружати већи производни асортиман током целе године, док ће се домаћа ракија налазити у продавницама Народних кухиња и манастира”, истиче Гујон.

Прије шест година “Солидарност за Косово” је у истом селу финансирала, заједно са другим донаторима, мљекару која и дан данас ради пуним капацитетом.

Подсјећањем да сушара није први објекат такве врсте у Извору, овај хуманитарац закључује да је, познајући пријатеље из Народних кухиња, сигуран да неће бити ни последњи.

Прије 15 дана навршило се тачно двије године од хапшења Арноа Гујона и забране уласка на територију Косова и Метохије . “Тог дана хтели су да забране наш хуманитарни рад. Нису знали да хуманост и солидарност не можете да забраните! Настављамо!”, поручио је тим поводом Гујон.

Весна Девић

 

Pin It on Pinterest

Share This